Hardlopen in Amsterdam is ontzettend populair en kun je op diverse plekken doen. Veel hardlopers verkiezen wellicht de bekendere plekken van Amsterdam, zoals het Vondelpark en de Sloterplas. Een nog relatief onbekender deel van Amsterdam waar volop door een groene omgeving kan worden hardgelopen is Amsterdam Zuidoost. Meer specifiek rond de Gaasperplas.

Floriade

Dit gebied was oorspronkelijk het gebied waar van 8 april tot 10 oktober in 1982 de tweede Amsterdamse Floriade werd  georganiseerd. Het was de 9e editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling (AIPH) en de 3e in Nederland. De Floriade werd gehouden op de plek in Amsterdam Zuidoost die nu het noordelijk deel van het recreatiegebied Gaasperplas vormt. De ingang van de Floriade bevond zich nabij het eerder aangelegde metrostation Gaasperplas. Na afloop van de Floriade werden bijna alle toevoegingen verwijderd, zodat een eenvoudiger stadspark (het Gaasperpark) overbleef (bron: Wikipedia).

Opknapbeurt

Dit park bestaat dus inmiddels al ruim 45 jaar en ligt er nog steeds heel mooi bij. Om het park nog mooier te maken en klaar te maken voor de volgende 45 jaar wordt er binnenkort gestart met een opknapbeurt, waarbij de bewoners van Amsterdam Zuidoost natuurlijk ook worden betrokken.

Denk je aan Hardlopen in Amsterdam, wijk dan eens uit naar een mooi groen rondje Gaasperplas en doe mee met de Gaasperplasrun op 10 juni 2018.