Startnummer

Op zaterdag 22 juni 2024 van 10.00 tot 16.00 uur kun je je startnummer ophalen bij Run2Day Amsterdam Oosterpark, 1e Oosterparkstraat 234. Op zondag 23 juni 2024 kun je je startnummer tot een half uur voor de start van je onderdeel ophalen op de startlocatie AV Feniks. Meld je daarvoor tijdig aan bij de tent “voorinschrijving”. Het startnummer wordt niet toegestuurd.

 

Mylaps startnummer

Bij de Gaasperplasrun wordt voor de tijdregistratie de BibTag chip van MYLAPS gebruikt. Deze chip zit achter op jouw startnummer geplakt en registreert jouw tijd. De BibTag is éénmalig te gebruiken. In de uitslagenlijst zul je de bruto- en netto-tijden terugvinden. De uitslag wordt opgemaakt aan de hand van de brutotijd. Je hoeft je startnummer slechts op de voorkant van je shirt te spelden en de tijden worden bij het passeren van de finish automatisch geregistreerd.

Na afloop van het evenement kun je het  startnummer gewoon mee naar huis nemen: je hoeft het niet in te leveren. Dit scheelt weer in de drukte bij de finish én het is een leuke herinnering.

Tips om een goede tijdregistratie te garanderen:

  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst;
  • Bedek het startnummer niet met een jack of met jouw handen tijdens het passeren van de matten. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn);
  • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de tag zit;
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de tag niet;
  • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.

Het gebruik van de BibTag betekent dat de ChampionChip niet gebruikt kan worden bij de Gaasperplasrun.

 

Hoe word ik geregistreerd?

De Bibtag chip zit aan de achterzijde van het startnummer bevestigd. Elke chip bevat een unieke code. Deze code wordt ‘gelezen’ door dunne antennematten op de baan, voorzien van bijbehorende tijd en doorgegeven aan de centrale computer van de timer/organisatie. Hier worden codes, tijden, startnummers en persoonsgegevens samengebracht en kan snel en goed een uitslag op gemaakt worden.