Op 14 juni 2015 werd bij AV Feniks voor de 21ste keer de Gaasperplasrun, onderdeel van het Rondje Mokum, gelopen.

Ruim 800 deelnemers schreven zich in, waarvan er uiteindelijk meer dan 650 over de finishlijn gingen.

Zoals gebruikelijk was er voor de kinderen tot 12 jaar een 1 of 2 km route, en konden de volwassenen zich uitleven op de 5 of 10 km. De weersomstandigheden waren dit jaar geweldig: niet te warm, niet te koud, geen wind en geen regen. De traditie van de laatste edities, elk jaar meer deelnemers, werd ook dit keer voortgezet. Het aantal-deelnemers-record sneuvelde wederom. Niet alleen Rondje Mokum, maar ook de activiteiten op Facebook, en niet te vergeten de publicatie op billboards op Station Bijlmer Arena en de Arenaboulevard zorgden voor veel inschrijvingen.

Bij de kinderen op de 1 km won Sibrand Nieuwenhuizen (4:01) van de jongens, en van de meisjes Kaitlyn Groot (4:12). Op de 2 km waren Dave Boamah (7:18) en Aimee Abel (8:56) de winnaars. Bij de volwassen heren op de 5 km won Arjen Akkermans, met een geweldige tijd van 18:28. Hij werd op de hielen gezeten door jeugdlopers Jelani James (19:12) en Thimo Henraat (20:43). De snelste dame op de 5 km was Maartje Bos (21:07), gevolgd door Yildiz Kurt 23:49) en Natasja Roozeboom (24:22). De snelste dames bij de jeugd waren Mila Jonkvorst (25:19) en Thirza Lont. Bij de heren op de 10 km ging Ruud Weijer bij als eerste over de finish, met de scherpe tijd van 33:48, gevolgd door Diederik van Zessen (33:59) en Jurian Glas (35:30). Bij de dames waren op de 10 km Tanya ten Velden (39:24), Erica Belandi (39:32) en Merel Bruijn (40:22) de snelsten.

Alle uitslagen zijn te vinden via de uitslagen menuoptie

De sfeer was weer fantastisch. Veel lopers meldden aangenaam verrast te zijn door de mooie, groene route, en roemden de organisatie.

De Gaasperplasrun is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Niemand wordt betaald. Het is bijzonder hoe een groepje vrijwilligers een professionele run weet te organiseren. Op de dag van de run waren er 54 vrijwilligers in de weer. Volgens Petra Rondhuis, die de vrijwilligers coordineert, was het dit jaar erg lastig om voldoende mensen te vinden. Gelukkig meldden zich op het laatste nippertje nog veel hulpvaardige sportliefhebbers.

Het is, zegt ze, een misverstand dat je om bij de Gaasperplasrun te komen helpen, lid van de AV Feniks, of familie van het organiserende team moet zijn! Voor de volgende Gaasperplasrun, in juni volgend jaar, verwachten we nog meer mensen en zijn weer veel helpende handen nodig.
Wij willen iedereen die de atletiek een warm hart toedraagt, oproepen om mee te helpen aan dit unieke evenement.